Mijn hond eet zo veel gras! Hij eet het als een koe.


We bezochten het park vandaag en mijn hond besloot te kijken hoe koel het gras was en hoe lekker het briesje was op een zonnige dag. Hij kwam bij een struik en vroeg zich af of hij die kon knagen zoals een sprinkhaan die aan een gastheer’s knie knaagt. Gealarmeerd begon hij over de grond te schrapen en keek op om te zien dat een grote sprinkhaan rechtop stond en op hem neerkeek alsof hij dat in de hele wereld moest denken. Hij kwam steeds dichterbij tot hij op een paar meter van het kleine knaagdier was en op dat moment besloot het knaagdier weg te rennen. Mijn hond bewoog snel en tackelde het machtige knaagdier.

Mijn hond was niet blij met zichzelf en trok verschillende keren aan zijn riem tijdens deze ontmoeting. Ik moest de riem vervangen omdat ik hem niet mocht vasthouden. Op een gegeven moment dacht ik dat ik geen andere keus had dan de lijn te gebruiken, omdat hij zo hard trok om de dieren uit zijn land te krijgen. Dus hoe stop je je hond met trekken aan de lijn?

Het eerste wat u moet begrijpen is dat elke hond, net als elk mens, een liefhebber is van comfort. Wanneer een hond zich op zijn gemak voelt, is het natuurlijk om voor hem te zorgen. Wij houden ervan om voor mensen en kinderen te zorgen en we verwachten dat ze ook van ons houden. Het is begrijpen hoe hij zich voelt ten opzichte van zijn comfort dat je helpt te bepalen hoe hem te behandelen. In dit geval voelde hij zich erg op zijn gemak met het briesje dat op het gras waaide, dus liet ik hem aan de lijn trekken terwijl we langs het gras liepen. Zodra ik hem de opdracht gaf om te “Hakken” ging hij rechtop staan en richtte zich op mij. Hij wist dat ik zijn vriend was die hij kon vertrouwen en naar wie hij kon kijken voor zijn comfort.

U moet begrijpen dat honden roedeldieren zijn. Als ze zich op hun gemak voelen, zullen ze zich aan elkaar hechten en dicht bij elkaar blijven. Wij hebben onze favoriete plekken om met onze honden te zitten, de auto, de bank, het bed, onze borst, ons hoofd. De troost die we geven geeft de hond op de een of andere manier toestemming om dicht bij ons te zijn. Probeer een band met uw hond op te bouwen waarin u regelmatig bij hem in de buurt bent. Hij is uw vriend en u moet op regelmatige basis met hem communiceren.

Zorg ervoor dat hij ontspannen is en weet dat je om hem geeft. Je moet jezelf profileren als een sterke leider. Laat hem zien dat je weet hoe je hem moet leiden en geef hem het comfort dat hij verlangt en nodig heeft.

Op die manier zult u hem verrassen dat hij zozeer met u verbonden is dat hij uw leiding nodig heeft om zich veilig en gelukkig te voelen.

Op die manier begint u zijn handelingen en reacties op verschillende situaties te begrijpen en te begrijpen hoe u hem in het dagelijkse leven moet verzorgen.

Hakken is geen commando, het is een regel. Hielen laten toe dat je een grote controle hebt over je hond. Als hij aan een struik wil snuffelen moet hij wachten tot u hem verteld hebt dat hij dat mag doen. Heeling is dan het controleren van zijn acties van een afstand.

Een goed opgevoede hond is een plezier om te bezitten omdat hij weet hoe hij op uw commando’s moet reageren. Hij kan een winkel binnengaan en alleen gaan zitten zonder dat zijn baas zich zorgen hoeft te maken dat hij andere mensen lastigvalt. Hij kan bij u op de dijk gaan zitten en blijven zitten als u gaat wandelen zonder dat u bang hoeft te zijn dat hij anderen stoort. Een goed opgevoede hond is een plezier om te bezitten omdat hij een winkel of winkel binnen kan gaan en daar alleen kan zitten zonder andere mensen lastig te vallen. Hij kan bij u op de dijk zitten en blijven als u gaat wandelen zonder dat u bang hoeft te zijn dat hij anderen stoort.

Dus waar wacht je nog op? Uw hond verdient een beetje van uw tijd. Hij kan niet wachten tot u thuiskomt om te eten en naar buiten te gaan. Hij wil quality time met u doorbrengen, lekker knus in uw stoel met zijn kop in uw hand, zijn ogen zo zielsgelukkig dat u begrijpt wat hij denkt. Hij wacht op de liefde en aandacht die u hem zult geven.

Uw woord tegen hem is “Nee” en u moet hem een minuut of zo geven om te reageren. Beloon hem dan met een woord van lof of een traktatie. Spreek hem duidelijk toe en zucht blij. Vertel hem wat een goede hond hij is. Zeg hem dat hij kostbaar is en dat u van hem houdt.

Doe dit vaak. Elke dag zul je een verschil zien. Spoedig zul je hem in openbare gelegenheden kunnen uitlaten zonder dat hij zich misdraagt en overlast veroorzaakt.

Je zult hem meer waarderen.

Je zult hem niet als een freak zien, maar als een bezorgde en loyale vriend.